750 jaar Begijnhof wordt groots gevierd

De ambtenaren van de dienst Cultuur en Vrije Tijd en de mensen van de dienst Toerisme werken al maanden in overleg met de betrokken schepenen en de buurtbewoners aan een mooi en groot feestprogramma voor 750 jaar Begijnhof.In de week van 19 september 2008 staat er heel wat op stapel. Binnenkort wordt de laatste hand gelegd aan het concreet programma en zal ik als schepen van Cultuur met schepen Van den Bogaert van Toerisme communiceren over de geplande festiviteiten.

Ondertussen beweerde het VB al tweemaal dat de stad en ikzelf niets doen voor de viering van 750 jaar Begijnhof. Dat Jan Mortelmans en zijn aanhangers van kleine leugens en verdachtmakingen een handelsmerk hebben gemaakt weet ondertussen bijna iedereen. Ook in dit dossier slaan ze de bal nog maar eens goed mis. Jan Mortelmans weet niet waar hij het over heeft en zit er ‘ boenk naast’.


Als ik op alle insinuaties van het VB moet reageren dan kom ik niet meer toe aan het mee-besturen van deze stad maar per uitzondering doe ik dat toch maar eens omdat de waarheid zijn rechten heeft en vooral omdat ook anderen onrecht wordt aangedaan.De beweringen dat we geen aandacht hebben voor 750 jaar Begijnhof zijn een kaakslag voor de ambtenaren van de stad en in het bijzonder voor de mensen van de dienst Cultuur en de dienst Toerisme die er al veel van hun tijd en energie hebben ingestoken.

Een ding is zeker 750 jaar Begijnhof zal in september groots gevierd worden. Menig Lierenaar zal van de activiteiten en het spektakel kunnen genieten en ongetwijfeld zullen de festiviteiten ook veel toeristen naar onze binnenstad trekken. Ook weer een mooie opsteker voor de plaatselijke middenstand. En enkele weken later, in november, staat Lier weer in de kijker met de Week van de Smaak. Het zal die weken in onze stad weer goed vertoeven zijn voor Lierenaars en niet-Lierenaars . Ik verwacht dan ook veel blije gezichten. De verzuurde reacties van enkele VB’ers neem ik er dan wel bij.

Els Van Weert

els.vanweert@lier.be

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: