1000 Lierenaars genieten van voordelen Gomor

Meer dan 1000 Lierenaars met een beperkt budget genieten van kortingen tot 80 % op cultuur , vrijetijdsbesteding en openbaar vervoer dankzij de GOMOR. 

1 januari 2008 startte de stad Lier met de ‘ GOMOR’ . Met een ‘GOMOR’ kunnen mensen met een beperkt budget deelnemen aan het Liers cultuur- en vrijetijdsaanbod aan een sterk gereduceerd tarief. Meestal betalen ze slechts 20% van de normale kostprijs. Als je de bus wil nemen in Lier of Koningshooikt betaal je met de GOMOR slechts 15 cent per rit.  

De GOMOR is een groot succes. Begin juni noteerde de dienst welzijn van de stad de 1000ste aanvraag voor een ‘GOMOR’. Suzanne Roelants mag deze 1000ste ‘GOMOR’ op 20 juni tijdens de verenigingenmarkt van Lier Kermis uit handen van schepen Els Van Weert in ontvangst nemen

De GOMOR is ingevoerd omdat cultuur en vrijetijdsbesteding er zijn voor iedereen, ook voor mensen met een laag inkomen of voor bijzondere doelgroepen. 

Els Van Weert : “ Toen we de Gomor hebben bedacht hoopten we dat we hiermee een groot aantal Lierenaars een Hooiktenaars een flinke financiële steun in de rug konden geven. Mensen met een laag inkomen hebben het meest te lijden van de huidige koopkrachtproblematiek dus de GOMOR kwam net op tijd.  Als je er op 5 maanden tijd 1000 kan uitreiken bewijs je ook dat er nood was aan dit initiatief. Ik ben blij  dat de Lierenaars die het nodig hebben de weg gevonden hebben. Ongetwijfeld zal dit idee in andere steden en gemeenten navolging krijgen.”

In de nieuwe editie van de GOMOR gazet worden er ook uitstappen aangeboden. Deze zomer kan je mee naar zee , de oplossing zoeken van de prijsvraag tijdens een dag in het pretpark, Brussel (her)ontdekken, 50 jaar na Expo 58, of sportief ontspannen tijdens een fietstocht in een verrassend groene omgeving. GOMOR-houders betalen een aangepaste en flink gereduceerde bijdrage. 

De ‘GOMOR’ is strikt persoonlijk en geldig voor inwoners van Lier en Koningshooikt die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming in het stelsel van de ziekte- en invaliditeitsverzekering (WIGW – OMNIO) of die een hoge schuldenlast hebben en hiervoor in begeleiding zijn bij het OCMW en voor inwoners die een collectieve schuldenregeling volgen. 

Aanvragen van de ‘GOMOR’ is zeer eenvoudig: je ziekenfonds geeft je een attest, dit attest breng je binnen bij de stedelijke welzijnsdienst – Kluizestraat 39 en je wandelt buiten met je ‘GOMOR’ op zak.

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: