Vrt ontdekt een stad met smaak

Zoals reeds uitvoerig in de pers te lezen was wordt de stad Lier vanaf september het decor voor de opnames van een nieuwe fictiereeks van de VRT. Het goede nieuws is helaas vroegtijdig door de media opgepikt omdat een collega schepen die verantwoordelijk is voor Toerisme er te vroeg over gecommuniceerd heeft. De VRT kan en wil nog niet al teveel prijsgeven over de nieuwe reeks omdat nog niet alles vastligt. Het enige wat voor publicatie vatbaar is, is dat de serie een mix zal worden van drama en comedy, maar de samenstelling van de cast blijft voorlopig nog een goed bewaard geheim.

Van bij de ontstaansgeschiedenis van dit verhaal ben ik als schepen van Cultuur nauw betrokken geweest en heb ik de verdere evoluties op de voet gevolgd. Door mijn contacten met producer Dirk Haegeman heeft het idee om te filmen in Lier vaste vorm gekregen.Samen met ons enthousiaste diensthoofd toerisme hebben we de stad gedurende twee dagen afgelopen op zoek naar geschikte locaties. De keuze is uiteindelijk gevallen op de Pastorie in het Begijnhof, die voor de gelegenheid zal omgebouwd worden tot restaurant, en op de conciërgewoning van de Zimmertoren. Na enkele constructieve gesprekken hebben we respectievelijk de Kerkfabriek en het  Zimmertorencomité er snel van kunnen overtuigen om hun fiat te verlenen. Ik ben dan ook blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen bij het tot stand komen van het hele project.

De opnames starten in het najaar. Dat is net de periode dat Lier als Stad van de Smaak extra in de kijker staat. De serie speelt zich ook af in de restaurantwereld dus dat kan nog voor een plezante synergie zorgen.

In navolging van Gent in de serie ‘Flikken’ en Halle in ‘Witse’ zal Lier als stad ook zichtbaar zijn. Want hoewel er grotendeels binnen wordt gefilmd zal het stemmige Lierse straatbeeld zeker bijdrage tot de sfeer van het programma.Een stad als ‘personage’ in een succesvolle serie is altijd een creatieve vorm van citymarketing die zowel voor de Lierenaars zelf als voor de toeristen een meerwaarde kan betekenen. Bij de VRT hebben ze dat goed gezien. We hebben veel te bieden, Lier is een charmante stad op mensenmaat omgeven door een groene gordel. Wie dat nog niet wist zal er in 2009 niet meer kunnen naast kijken!  En nu maar duimen dat het een smaakvolle reeks wordt.
Els Van Weert
schepen van cultuur

Tags: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: