Stadskantoren geselecteerd als klimaatgebouw

Sinds 1 juli werkt de stad samen met intercommunale IGEMO met als doel de duurzame ontwikkeling van de streek op zowel ecologisch, economisch als sociaal vlak te bevorderen. Om zoveel mogelijk mensen te sensibiliseren inzake duurzaamheid werkt IGEMO met verschillende doelgroepen zoals gezinnen, scholen, verenigingen en  bedrijven.                                   

Het stadspersoneel is ook zo’n aparte doelgroep en niet de minste vindt schepen voor duurzame ontwikkeling Els Van Weert.
“Wie zijn wij om de mensen te vertellen dat ze zorg moeten dragen voor het milieu en oog moeten hebben voor duurzaamheid als we als stad niet zelf het goede voorbeeld zouden geven.”

Daarom besliste het schepencollege om het stadskantoor op de Grote Markt te selecteren als klimaatgebouw. De kantoren lenen zich daar het meest toe omdat er enkel vast personeel over de vloer komt waardoor het energieverbruik redelijk constant blijft en goed te controleren is. 
De uitdaging die het personeel aangaat is om tussen 1 november 2008 en 30 april 2009 acht procent energie te besparen. Enkele personeelsleden zullen een energieteam vormen dat met ondersteuning van IGEMO energiebesparende tips zal doorgeven aan de collega’s. De meterstanden worden wekelijks opgenomen zodat tussentijds informatie over de resultaten kan worden gegeven. Dat kan een stimulans zijn om de volgende week nog beter te doen.

Maar we zijn niet de enige gemeente die meedoet. Ook in Duffel, Berlaar, Sint-Katelijne-Waver en Putte loopt deze actie.
In mei 2009 weten we welke van deze gemeenten de beste resultaten heeft geboekt. Die zal van IGEMO ‘de Gouden spaarlamp’ voor het beste klimaatgebouw uitgereikt krijgen.
Els Van Weert droomt al stiekem van de titel en staat alvast klaar om het personeel aan te moedigen.

Tags: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: