Nieuwe start voor samenwerking allochtone verenigingen en stadsbestuur

multicultureel1De plooien tussen de allochtone verenigingen en het Lierse stadsbestuur lijken weer gladgestreken. De afgelopen maanden werden de gesprekken hervat waarop de wederzijdse verwachtingen met betrekking tot een intense samenwerking uitvoerig werden besproken.    

“Met de officiële ondertekening van een overeenkomst wensen alle actoren nu duidelijk hun bereidheid om gezamenlijk werk te maken van een diversiteitsbeleid kenbaar maken”, zegt schepen van Gelijkekansenbeleid Freddy Callaerts.

De allochtone verenigingen De Witte Parel, Turkse Arbeiders Vereniging, Marokkaanse Gemeenschap en Safa zetten in februari de samenwerking met de stad Lier stop, nadat de gemeenteraad het hoofddoekenverbod voor loketbedienden had goedgekeurd. Concreet betekende die beslissing dat onder meer de multiculturele wandelingen, de open dag bij de Marokkaanse gemeenschap, de vrouwendag en de suikerfeestreceptie niet meer zouden plaatsvinden.
Heel het verhaal van het hoofddoekenverbod was een zeer spijtige zaak die ook schepen Els Van Weert erg betreurde. “De goede contacten die we met de allochtone verengingen hadden opgebouwd werden in één klap van tafel geveegd. Ik hoop dat het wederzijdse vertrouwen nu voldoende is hersteld voor een hernieuwde en aangename samenwerking”.   

Tegen volgend jaar wordt alvast de brochure van de multiculturele wandelingen actueel gemaakt en zullen de stadsgidsen voor die wandelingen een specifieke vorming krijgen. De stad bereidt ook een tolkenpool en een huistaakklas voor en belooft het diversiteitsplan van toepassing op het stadspersoneel tegen maart 2010 uit te voeren.

Tags: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: