Lier is ‘Stad van de Smaak’

lier stad vd smaak zonder franjesAl eeuwen staat Lier symbool voor eten en drinken, voor plezier en het goede leven.
Als kers op de taart mag Lier zich nu een heel jaar ‘Stad van de Smaak 2008’ noemen, een titel die voor een stad van genieten en pallieteren haast vanzelfsprekend lijkt.

“Een titel ook met nationale uitstraling” zegt schepen van cultuur Els Van Weert.
“Het orgelpunt ligt in de ‘Week van de Smaak’. Een uitgelezen moment om Lier nog maar eens op de kaart te zetten. We hopen dat dit evenement in de eerste plaats alle Lierenaars zal kunnen bekoren en verrassen. Daarnaast verwachten we ook veel lekkerbekken, hobbykoks en geïnteresseerden uit alle hoeken van het land. We hebben dan ook erg ons best gedaan om een gevarieerd en verrassend programma samen te stellen.” 

De Pallieters hebben onder de slogan ‘smaken verschillen’ hun beste beentje voorgezet om de hele week een fijn aanbod te presenteren. Zoveel mensen, zoveel smaken, zoveel om te ontdekken van elkaar. Lier gaat op zoek naar verschillende smaken in musea, scholen, film, winkels, verenigingen, bibliotheek, op de straat en bij de mensen thuis. De geur en de smaak van Frankrijk –  het officiële gastland dit jaar dat als een blauw-wit-rode draad doorheen het programma loopt – sijpelt de stad binnen met ‘Foliers de France’. 
We maken er m.a.w. tussen 13 en 23 november een echt feest van met een uniek slotevenement: een Cirkel van de Smaak met een heuse wereldmarkt en massa’s verenigingen op de Vesten van Lier en op de Grote Markt een authentieke Franse markt met Franse streekproducten en een heuse kookshow met een grote Franse chef en twee Lierse koks. 

Er is echt veel te doen en er zal ongetwijfeld iets tussenzitten dat u kan bekoren of iets dat u nieuwsgierig maakt.

Ga meteen eens kijken op www.stadvandesmaak2008.be

Tags: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: