Ja-campagne komt volop op gang

tn3dgrotemarktOp zondag 14 december vindt in Lier het referendum plaats over de heraanleg van de Grote Markt. De uitslag van dit referendum is cruciaal voor de toekomst van onze stad. Met Lier Leeft zetten we voluit onze schouders onder de JA-campagne. We rekenen daarbij ook op jouw actieve steun!

Het dossier van de heraanleg van de Lierse Grote Markt en bijhorende verkeerscirculatie sleept al meer dan tien jaar aan. De vorige bestuursploeg maakte er bij momenten een potje van – denk aan de feestneuzen – en schoof het dossier steeds voor zich uit. De gemeenteraadsverkiezingen zorgden voor een kentering: de opvallende vooruitgang van Lier Leeft (sp.a, VlaamsProgressieven & onafhankelijken) en de stadspartij Lier & Ko gaf aan dat de bevolking schreeuwde om verandering.

De plannen voor de heraanleg van de Grote Markt zijn inmiddels helemaal rond. En het mag gezegd worden: die plannen ogen zondermeer schitterend. Lier krijgt eindelijk de Grote Markt die ze verdient: een markt met respect voor het middeleeuws karakter van de stad, maar tegelijk aangepast aan de wensen en verzuchtingen van onze eeuw. Met een verkeerscirculatie die borg staat voor een autoluwer stadscentrum.

Door een verbond van de behoudsgezinde, rechtse en extreem-rechtse politieke partijen in onze stad (CD&V/N-VA, Lijst De Decker en Vlaams Belang) kreeg het voorliggende plan geen meerderheid in de Lierse gemeenteraad. Lier Leeft, Lier & Ko én Open VLD van burgemeester Vanderpoorten schaarden zich overtuigd achter het voorliggende plan (ook oppositiepartij Groen! – niet vertegenwoordigd in de gemeenteraad – steunt het plan trouwens!).

Op 14 december krijgen de inwoners van Lier en Koningshooikt nu zélf de kans om de toekomst van onze stad in handen te nemen: indien er tijdens het referendum die dag massaal JA gestemd wordt op de vraag of het voorliggende plan hun goedkeuring wegdraagt, staat niets de realisatie er van nog in de weg. Zondag 14 december is m.a.w. D-DAY voor onze stad! We rekenen dan ook op jullie massale steun.
1. ZONDAG 30 NOVEMBER: JA-BRUNCH VAN LIER LEEFT!    

Op zondag 30 november organiseert Lier Leeft een heuse JA-brunch om middelen in te zamelen voor de zo noodzakelijke JA-campagne. Mogen we rekenen op jullie massale aanwezigheid? Wij zorgen voor een overheerlijke brunch aan een democratische prijs.

JA-brunch Lier Leeft praktisch:

Wanneer? Zondag 30 november (doorlopend buffet van 11u tot 15u).
Waar? Zaal De Lispenaar in de Voetbalstraat te Lier (parking bij K. Lierse S.K.).
Prijs? 12.50 euro per volwassene; 6 euro per kind. Steunkaart: 2.5 euro.

Wil je inschrijven via mail? Stuur dan meteen een mailtje naar het Lier Leeft Huis via lierleeft@telenet.be of bel naar 03/294.38.49!!!
2. REGISTREER JEZELF ALS JA-KIEZER!  

Eén van de grote uitdagingen bij het referendum van zondag 14 december is te mobiliseren voor een grote opkomst van kiezers (vanaf 16 jaar!). Bij een lokaal referendum geldt immers geen opkomstplicht!

Daarom besloten Lier Leeft, Lier & Ko en Open VLD samen om – zoals dat bvb. ook gebeurt bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen – inwoners van Lier en Koningshooikt te overtuigen om zich reeds voor het referendum te registreren als JA-kiezer. Uiteraard gaat het slechts om een louter symbolische registratie. Maar toch hechten we er erg veel belang aan! Want geregistreerde kiezers vormen de beste JA-ambassadeurs denkbaar: en geloof ons, die steun zullen we meer dan nodig hebben. Uiteraard bezorgen we onze geregistreerde JA-kiezers ook alle informatie over de komende JA-campagne.

Wil ook jij je registreren als JA-kiezer? Stuur dan als de bliksem een mailtje naar lierleeft@telenet.be! Wil je registratiefiches om mensen in jouw familie – of vriendenkring mee te overtuigen? Laat het ons uiteraard weten!
3. VRAGEN EN ANTWOORDEN OVER DE HERAANLEG VAN DE GROTE MARKT EN HET REFERENDUM VAN ZONDAG 14 DECEMBER  
De heraanleg van de Grote Markt is een complex dossier met een lange voorgeschiedenis. Tegenstanders van de heraanleg schamen er zich vaak overigens niet voor om desnoods met hele en halve leugens mensen aan het twijfelen te brengen. Daarom vind je hieronder ook een lijst met 13 kritische vragen en gefundeerde antwoorden. Zo ben je gewapend voor elke discussie!

Spreek erover met uw vrienden, familie, bij de bakker, aan de schoolpoort en overtuig iedereen van het belang van het referendum. Een schitterend heraangelegde en parkeervrije Grote Markt in een autoluwer stadscentrum zal uw beloning zijn!

Op zoek naar meer informatie? Neem dan zeker eens een kijkje op www.zegeensja.be! Uiteraard kun je ook altijd op www.lierleeft.be terecht voor informatie en achtergrond.

Ook vanuit de stad zal binnenkort uitgebreid geïnformeerd worden over het voorliggende plan voor de heraanleg van de Grote Markt, o.m. via een duidelijke en objectieve brochure, een overzichtelijke maquette die de toekomstige Grote Makt zal tonen, een driedimensionaal filmpje dat op www.lier.be zal te vinden zijn, enz. Hou het in de gaten dus!

Tags: , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: