Lierenaars spreken zich negatief uit over plan Grote Markt

Het referendum over de Grote Markt heeft heel wat Lierenaar beroerd. Ongeveer 10.000 Lierenaars en Hooiktenaars brachten hun stem uit. Dat is mooi voor de democratie. Dat 55 % van de stemmers neen zegde tegen het mooie plan over de heraanleg van de Grote Markt betreuren we, maar uiteraard respecteren we dit resultaat.

Het is echter allesbehalve eenvoudig deze neen te interpreteren. Ja was klaar en helder: een uitgewerkt plan waarbij we morgen zouden kunnen beginnen aan de uitvoering. Neen daarentegen heeft vele mogelijke redenen: te weinig ruimte voor de auto, of misschien net te veel; wel verkeer achter het stadhuis (wat volgens ons stedenbouwkundig niet kan vergund worden) of misschien liever helemaal geen verkeer op en rond de markt. Of wat te denken van : geen geld voor de heraanleg van mijn stoep, dan ook niet voor de heraanleg van de Grote Markt. Vele redenen werden aangehaald om tegen te zijn.

Een alternatief plan is er niet. Het wordt alvast geen gemakkelijke opgave om de komende weken en maanden een oplossing te vinden voor deze knoop. Toch zullen we ons met Lier Leeft constructief blijven inzetten voor een leefbaar Lier. En voor ons betekent dat ook een parkeervrij Marktplein en een autoluw stadscentrum. Wat vandaag alvast duidelijk werd is dat vele Lierenaars met ons die trein van de toekomst willen nemen.

Els Van Weert
Schepen Lier Leeft

Tags: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: