Lier for Life haalt € 7729,61 binnen voor Music for Life

lierforlife-128De benefietactie ‘Music for Life’ van Studio Brussel is ook dit jaar weer niet ongemerkt voorbijgegaan. Zelfs niet-radioluisterend Vlaanderen wist van de actie en haar nobele doel: het lot van moeders op de vlucht voor oorlog en geweld in de aandacht brengen en verbeteren.
Studio Brussel doet dat samen met Het Rode Kruis dat wereldwijd al jaren vluchtelingen opvangt – vaak vrouwen en kinderen – die tijdens hun vlucht aan heel wat ontberingen en gevaren worden blootgesteld zoals honger, ziektes en agressie. Nergens zijn ze welkom en vaak verblijven ze in kampen zonder hoop op een toekomst.

Deze problematiek liet ook enkele Lierenaars in de donkere dagen rond kerstmis niet koud.
Daarom sloegen zij na het succes van de vorige editie ook in 2008 opnieuw de handen in elkaar met vrijwilligers, de Stad Lier en het Rode Kruis Lier voor een tweede en minstens even hard knallende editie van ‘Lier for Life’.
Tom Wuyts, Peter De Bruyn en Pieter Dom zijn de motor achter het initiatief en engageerden zich om geld in te zamelen voor dat goede doel en boden de Lierse jongeren tegelijkertijd een erg entertainend evenement aan.

“Dit jaar trokken we op 19 december naar de Grote Markt die omgetoverd werd tot een grote dansvloer. De stad ondersteunt de actie door logistieke steun te verlenen”, licht schepen Els Van Weert de actie toe.
Al om 16 uur in de namiddag barstte ‘Lier for Life’ los met dj’s Wout en Ax (Axel Daeseleire). Later kwamen Sven Van Hees, Groove Merchant, Laston & Leo, Lextravaganza en Geht’s Noch. “We hebben ook tentjes opgezet zoals in een vluchtelingenkamp en er waren drank- en eetkraampjes”, legt Peter De Bruyn uit.
Na een spetterend muziekfeest werd om 23 uur de stilte teruggegeven aan de Grote Markt en ging het feest gewoon verder in Jeugdhuis ’t Moevement.

Om zoveel mogelijk jong volk op de been te brengen was de toegang tot Lier for Live gratis.
De inkomsten kwamen o.a. uit de verkoop van drank en van een hoop gulle sponsors.
Ook de veiling van gouden platen gesigneerd door o.a. Regi van Milk Inc., Geena Lisa en Gunter Lamoot heeft nog heel wat opgebracht.
De Lierse ploeg heeft in het totaal € 7729,61 kunnen overhandigen aan de glazen huisbewoners in Gent.
Prociciat!

Tags: , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: