Lier Kermis wordt vierdaags Lier Feest

fietsorkest1Met de prille lente in de lucht kunnen we stilaan al beginnen te dromen van de traditionele zonnige feestelijkheden in de straten van onze stad.
Traditie ja, maar ook vernieuwing. Want na 32 jaar organiseert het Lier-Kermiscomité niet langer Lier Kermis maar wel Lier Feest.

 En de naamsverandering gaat eveneens gepaard met een lichte conceptwijziging. De feesten beperken zich voortaan immers tot één weekend, namelijk het laatste weekend van juni.
Het voorstel kwam er o.a. op aanraden van de vier nieuwe jonge leden die het Lier-Kermiscomité aan boord nam met als doel de jeugd meer bij het gebeuren te betrekken.
Het viertal oordeelde dat het woord kermis teveel doet denken aan een foor terwijl het programma veel meer inhoudt. Thomas Renders, Robin Baetens, Tim Avondroodt en Tanguy Goetze koesteren het verleden van de stad maar richten tegelijk de blik ook graag op de toekomst. Voor hen is Lier meer dan de Zimmertoren, het begijnhof, de Grote Markt en de Sint-Gummaruskapel.
“Ik kan het als schepen van Evenementen alleen maar toejuichen dat er veel enthousiaste vrijwilligers in onze stad wonen die mee voor een sfeer zorgen die de titel van Lierke Plezierke alle eer aandoet” zegt Els van Weert. “Dat de jonge generatie samenwerkt met de oudere kan alleen maar leiden tot een geïnspireerde aanpak. Jong bloed dat nieuwsgierig voorbij de grenzen kijkt en ervaren wijsheid die bepaalde waarden en tradities in ere houdt”

 Twee belangrijke nieuwigheden zijn een groot openluchtfeest op het Zimmerplein op zaterdag 27juni. Het belooft een groot jongerenfeest te worden met dj’s en rockgroepen, grote en kleine Lierse vedetten. Adriaan Van den Hoof en dj Wout hebben al toegezegd. Er wordt nog uitgekeken naar een grote attractie als kers op de taart.
Op zondag is er een straatmuzikantenfestival met muziekgroepen uit binnen- en buitenland die de hele dag door de stad zullen trekken. Er is zelfs een fietsenorkest bij en een groep die heen en weer zal varen op de Nete.
Daarnaast staan er nog steeds een aantal Lier-Kermisklassiekers op het programma waaronder de avondmarkt op donderdag en de verenigingenmarkt op vrijdag. Dat zijn al jaren voltreffers dus waarom zou men daarvan afstappen.

Het begrip Lier-Kermis zal ook niet helemaal verdwijnen.
Die term slaat immers terug op de traditie van de Mariale kinderprocessie die op Sacramentszondag – de tweede zondag na Pinksteren – in het begijnhof uitgaat. Dat is dit jaar op zondag 14 juni. Er zullen die dag ook kraampjes staan op het Schapenkoppenplein en in het begijnhof.

Elke verandering zorgt in het begin wel voor wat commotie.
Maar van zodra de mensen goed en wel beseffen waar het eigenlijk over gaat waait dat gelukkig snel weer over en wint het plezier het van de scepsis.

Tags: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: