Stad doet mee met Fairtrade@Work op 7 mei

ftworkIedereen heeft recht op een correct loon. Iedereen woont en werkt graag in menswaardige omstandigheden. Voor ons een evidentie, voor vele mensen in het Zuiden enkel een droom.
Dáárover gaat Fairtrade.
Daarom werken we in Lier hard aan het behalen van de titel van Fairtradegemeente. Op verschillende domeinen binnen de stad (denk aan het duurzaam aankoopbeleid), in scholen en jeugdbewegingen zijn er al grote stappen gezet. Op 7 mei is er Fairtrade@Work.

“Deze actie richt zich specifiek naar bedrijven”, verduidelijkt schepen voor ontwikkelingssamenwerking en duurzame ontwikkeling Els Van Weert.
“De bedoeling is dat ondernemingen – groot of klein – op 7 mei hun personeel Fairtradeproducten aanbieden op het werk en zo mee in een logica van duurzame ontwikkeling en maatschappelijke verantwoordelijkheid stappen tegenover de producenten in het Zuiden.”
Elke deelnemende onderneming stuurt daarmee een positieve boodschap aan haar personeel maar ook aan haar klanten en haar leveranciers door zich in te zetten voor een verantwoorde en solidaire wereld. Principes die we allemaal hoog in het vaandel dragen op andere terreinen, waarom dan niet –letterlijk – beginnen in de eigen keuken.

De stad Lier doet natuurlijk ook mee.
Op 7 mei wordt het gemeentepersoneel onder de middagpauze verwend met een (h)eerlijk tasje soep: biologische wortelen en ajuinen, Fairtradekokosmelk en Fairtradecurry, meer is er niet nodig voor een duurzaam momentje met collega’s.

Toon je solidair met hen die het minst hebben en het hardst moeten vechten om te overleven. Met elk kopje Fairtradekoffie of –thee, met elke Fairtradesnack op het werk draag je bij tot een beter leven voor producenten in het Zuiden want je kiest bewust voor producten die gemaakt zijn met respect voor mens en milieu.
Wat een kleine moeite is voor ons heeft een enorme impact op het Zuiden.
Diep in Ethiopië kunnen jonge kinderen eindelijk naar school omdat jij op het werk een kopje koffie drinkt. Ergens in India krijgt een oude boer een pensioen omdat jij van zijn thee nipt.

En zo’n actie – hoe klein ook – vergroot eveneens de solidariteit tussen de eigen collega’s. Je dient niet alleen samen een groter doel, het kan ook een moment zijn om even gezellig samen te pauzeren en bewust te consumeren.
Vaak begint bewustwording met een klein eenmalig initiatief maar in veel bedrijven wordt de keuze voor Fairtrade steeds evidenter.
De kwaliteit van de producten wordt dan ook steeds beter en het aanbod steeds ruimer: koffie, thee, suiker, fruitsap, wijn, brood, fruit, chocolade, koekjes, nootjes, etc. Allemaal producten die dagelijks op tafel komen of die een vergadering kunnen opfleuren.

Doe mee op 7 mei!
Organiseer een gezellig Fairtrade@Work moment met je collega’s:
een Fairtradeontbijt of brunch, vieruurtje met koffie, thee en een koekje, Happy Hour met een glaasje wijn. Bedenk een leuke actie en zet Fiartrade op het menu.

Breng ons zeker op de hoogte zodat we uw actie mee kunnen opnemen als wapenfeit in onze strijd om de titel van Fairtradegemeente.

Om de actie te kaderen binnen uw bedrijf kan u gratis promotiemateriaal en infobrochures aanvragen via de stad: hannelore.vermassen@lier.be, 0494/52.44.42

Meer info over Fairtrade@Work en over de producten kan je vinden op http://www.maxhavelaar.be

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: