Lier Wereldwijd – solidariteitsevenement

Logo Lierwereldwijd kleurLier is een nieuw evenement rijker. LIER WERELDWIJD is een initiatief van de Stad en de verenigingen van het Lierse Noord-Zuid Overleg en vindt plaats op zondag 15 november tussen 14u en 18u in de Stedelijke Academie voor  Muziek,  Woord, Dans

“Al jaren zetten de vrijwilligers van deze verenigingen zich in voor meer solidariteit met ontwikkelingslanden in de hoop en overtuiging daarmee de kloof tussen Noord en Zuid, West en Oost, welvaart en (kans)armoede te verkleinen” zegt schepen van ontwikkelingssamenwerking Els Van Weert. “Ze doen dat meestal in alle stilte en bescheidenheid. Daarom vonden we het hoog tijd om hun realisaties in de kijker te plaatsen en om met het Liers Noord-Zuid Overleg een keer samen en groots naar buiten te komen.”   

  

“We werken in Lier niet met rechtstreekse projectsubsidie voor lokale initiatieven in het kader van ontwikkelingssamenwerking. Maar de stad wil met initiatieven zoals Lier Wereldwijd de organisaties en vrijwilligers wel ten volle ondersteunen, hen meer bekendheid geven en onderlinge samenwerking stimuleren. Hopelijk mogen we zondag veel volk verwelkomen en voelen velen zich geroepen om in de toekomst mee te doen. Want elke organisatie die met vrijwilligers werkt kan altijd nieuwe gezichten en vers bloed gebruiken.”

Op Zondag 15 november trekken we dus met Oradea, Vatra Hooikt, Kasipiti Zimbatic, Chilumba, 11.11.11-Lier, Amnesty International Lier, Oxfam Wereldwinkel Lier en Unicef Lier naar de stedelijke muziekacademie voor Muziek Woord & Dans (SAMWD) voor wat een kleurrijke en gezellige namiddag voor het hele gezin belooft te worden. In de grote auditiezaal stellen alle Lierse Noord-Zuidverenigingen zichzelf en hun werking voor op een originele standenmarkt met een (h)eerlijke fairtradebar vol lekkere sappen, wijnen en eerlijke vergebakken appelcake. De kleintjes kunnen ondertussen terecht in een kinderspeelhoek waarvoor de bibliotheek van Lier speciaal een Leeskoffer heeft samengesteld over andere culturen en de ‘3de wereld’.

Maar er staat veel meer op het programma. Een begeleide tentoonstelling van Oxfam “Van cacao tot chocolade” -mét proeverij!- en een heus “Millenniumdoolhof” van 11.11.11 met allerlei vragen en opdrachten. Voor kinderen tussen 6 en 12 jaar brengt de mobile school het bijzondere verhaal van het leven van straatkinderen over de hele wereld. Jongeren vanaf 15 jaar krijgen de beklijvende,interactieve voorstelling “4REAL” over mensenrechten i.s.m. Amnesty International. Met een flinke dosis relativerende humor. Jong en oud kan leren Afrikaans dansen en juwelen maken. Om 15u is er een exclusief optreden van jeugd- en meisjeskoren Julica en Amarylca om hun cd “Wiegelied voor Oradea” aan het publiek voor te stellen. Prachtige Roemeense wiegeliedjes voor het goede doel. Tot slot knoopt burgemeester Marleen Vanderpoorten om 16u de schort voor in het kader van de Week van de Smaak. Tijdens de sessie van “De burgemeester kookt” zal zij een Zimbabwaans dessert bereiden, dat ter plaatse ten voordele van Zimbabwaanse ontwikkelingsprojecten zal verkocht worden.

Zondag 15 november tussen 14 en 18 uur in de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord & Dans, Gasthuisvest 50. Deelname is gratis!

 

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: