Stedelijke wijkwerking van start in wijk Mechelsepoort

Begin 2008 startte de stad Lier haar stedelijke wijkwerking met een pilootproject in de wijk Lisp. Na een positieve evaluatie besliste het gemeentebestuur om de wijkwerking nu verder uit te breiden naar de naburige wijk Mechelsepoort die zich uitstrekt van de Antwerpsesteenweg (oneven nummers) tot aan de oevers van de Nete, en van de Baron Opsomerlaan tot aan de grens met Duffel en Lint. Van zodra de tweede wijkmanager is ingewerkt, wordt in 2010 uitgebreid naar een derde gebied. Het is de bedoeling dat elke Lierse wijk tegen 2012 een eigen werking heeft.

Schepen van wijkwerking Els Van Weert is van mening dat een goede wijkwerking de kwaliteit van het samenleven in een stad aanzienlijk kan verhogen door te werken met kleinere entiteiten. “Enerzijds beogen we een directere communicatie tussen de bewoners met het stadsbestuur, bijvoorbeeld over onderhoudswerken en heraanleg van straten en speelpleinen. Anderzijds verhoogt een wijkgevoel ook het contact met de bewoners onderling. We stimuleren daarom initiatieven als buurtfeesten en speelstraten. In deze drukke tijden waarin we steeds minder tijd lijken te hebben zijn we een beetje verleerd wat het kan betekenen om onze buren te kennen en te waarderen, of  zelfs te helpen indien nodig. We willen dat de mensen zich thuis voelen in hun eigen buurt die op haar beurt deel uitmaakt van het grotere geheel van de stad. Degelijke wijkwerking kan bovendien bijdragen tot een groter verantwoordelijkheidsgevoel voor de eigen buurt en dat komt de leefbaarheid alleen maar ten goede.”

Om de bewoners zo goed mogelijk van dienst te zijn is er een wijkteam aan de slag dat bestaat uit wijkmanager Maarten Debruyn, wijkagenten Walter Wuyten en Sandy Craut en gemeenschapswacht Marc Geens. Zij zorgen ervoor dat vragen van wijkbewoners beantwoord worden door de juiste personen binnen de stadsdiensten.                                     Voor minder dringende zaken, meldingen, vragen en opvolging zijn de wijkagenten de eerste aanspreekpunten van de politie. Deze zijn vanaf nu ook bereikbaar per GSM, weliswaar niet 24/24 maar ze zullen elk bericht zo spoedig mogelijk beantwoorden. Voor de Mechelsepoort is dat op het nummer 0492/73.68.56

De inwoners van de wijk Mechelsepoort krijgen vanaf volgende week ook om de drie maanden hun wijkkrant in de brievenbus die hen op de hoogte te houdt van het reilen en zeilen in hun wijk. Al deze nuttige informatie is eveneens te raadplegen op www.lier.be onder Wonen en leven > Wonen en leefomgeving > Wijkwerking in Lier > wijk Mechelsepoort.

Voor meer info: 03 8000 455, wijkwerking@lier.be

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: