Stemmige Kerst in Lier

Vanaf vrijdag verandert de Lierse binnenstad naar goede gewoonte weer in een sprookjesachtig kerstdecor met romantisch verlichte straten en bruggen, gezellige kerstkraampjes met prikkelende smaken en geuren, en tal van stemmige activiteiten voor jong en oud. 

Kerst in Lier opent feestelijk om 19u met een wervelend vuurspektakel voor het stadhuis. Nadat de burgemeester eerst officieel de feestverlichting ontsteekt, trekt de Kerstman onder begeleiding van vuurspuwers, dansers en jongleurs naar zijn huisje in het kerstdorp aan het Zimmerplein, de Schapekoppenstraat en het Begijnhof. Maar liefst negentig kraampjes met allerlei originele kerstartikelen, geschenkideeën, hapjes en drankjes zorgen er voor een gezellige sfeer. Om 21 uur wordt de openingsavond afgesloten met een spetterend vuurwerk.

In het weekend is de kerstmarkt open vanaf 14u en is er doorlopend animatie voorzien. Van allerlei magische shows en voorstellingen in een met satijn en gouddraad beklede woonwagen tot het retro-caravannetje van Madame Charlotte die je toekomst voorspelt. Kinderen kunnen zoals elk jaar hun tekening afgeven aan de Kerstman en worden daarvoor beloond met een cadeautje.

Op vrijdag 18 december pakken de Dienst Toerisme en het Zimmertorencomité uit met een uniek project. Om 20u wordt de Zimmertoren omgetoverd tot het decor voor een speciaal gecreëerd, adembenemend en magisch videospektakel waarbij zich een wervelende astronomische ontdekkingsreisreis langs de 12 tekens van de dierenriem op de gevel ontvouwt. Een niet te missen primeur voor de stad!                                                                           Nadien worden onder de noemer ‘Wonder Wensen Toren’ eindejaarswensen van  stadsgenoten geprojecteerd. Dit evenement past in de nieuwe visie om van het monument een hedendaags en interactief icoon te maken.

’s Anderendaags, op zaterdag 19 december, heeft in de Schapenkoppenstraat de nieuwe editie plaats van Lier for Life, de Lierse weerklank van Music for Life met afterparty in het Moevement.                                                                             “De stad ondersteunt dit initiatief omdat ze het belangrijk vindt dat er visibiliteit wordt gegeven aan acties voor het goede doel”, zegt schepen van Evenementen Els Van Weert. “Bovendien geeft deze solidariteitsactie van Studio Brussel en het Rode kruis een perfecte muzikale invulling van de kerstmarkt.” Al van in de late namiddag kan je de  beentjes losgooien op de beats van verschillende DJ’s zoals La Fille d’O, Zohra, Hermanos Inglesos, Laston en Geo en vele andere.                                                                                                                                                                                                          Speciaal voor dit evenement werd een Lier for Life-button ontworpen die voor 1 euro te koop is op de zaterdagmarkt of bij toerisme Lier. Koop een button om de actie te steunen en om het recordbedrag van vorig jaar te breken. Heb je nog andere ideeën om geld in te zamelen voor dit goede doel, samen met je vereniging of vrienden? Neem dan contact op met de dienst evenementen.

Kom en laat je verrassen in Magisch Lier!

Tags: , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: