Stad Lier schenkt 2.500 euro aan project Mamosa in Haïti

Op 12 januari werd Haïti getroffen door een zware aardbeving. Sindsdien beheersen schokkende beelden van slachtoffers en onlusten de media. Het is een van de zwaarste humanitaire rampen die deze zeer arme regio ooit getroffen heeft.

De beelden en verhalen lieten het Lierse stadsbestuur niet onberoerd. Daarom heeft de stad beslist om 2.500 euro te schenken aan een project in het getroffen gebied.

“We zijn al een tijd bezig om ontwikkelingssamenwerking meer op de kaart te zetten in Lier. We doen dat i.s.m. met de verenigingen die aangesloten zijn bij het Lierse Noord-Zuid overleg. Momenteel richten we ons vooral op de interne organisatie binnen de stad en op naambekendheid van de Lierse organisaties zoals met Lier Wereldwijd”, zegt bevoegde schepen Els Van Weert. “ Budgetten voor subsidies aan individuele acties en projecten zijn momenteel niet beschikbaar. Maar dat wil uiteraard niet zeggen dat we geen middelen kunnen vrijmaken voor  acute noodsituaties zoals nu in Haïti. Ik vind het zeer belangrijk dat we deze bijdrage kunnen doen.”   

Het stadsbestuur heeft gekozen voor een project van Scheutist en Lierenaar Jan Hoet.                                                          Hoet trok 41 jaar geleden naar Haïti, het armste land van het westelijk halfrond. Hij is er de grote bezieler is van huize Mamosa, een opvangtehuis voor wezen en dakloze kinderen en jongeren in Port-au-Prince. Zij krijgen er een dak boven hun hoofd, eten, een warme thuis en de kans om te studeren. Maar ook voor kinderen die niet in Mamosa verblijven is het tehuis een draaischijf voor heel wat activiteiten voor de jeugd en biedt het hen op die manier een rijk sociaal netwerk aan.  

Door de aardbeving is het levenswerk van Jan Hoet “letterlijk” ingestort en raakten enkele kinderen  gewond. Het hoeft geen betoog dat naast de dringende noodhulp in een latere fase de heropbouw  van het huis ook veel financiële middelen en morele steun zal vragen. De vrijgemaakte middelen zijn dus zeker goed besteed, zowel op korte als op lange termijn.  

Wie ook nog een bijdrage wenst te doen voor dit specifieke project kan storten op                                                                   405-7083229-29 op naam van Jan Hoet, Vosselaar
mededeling “Mamosa”

000-0901974-68 van SOS-Scheut
mededeling “voor project: 02.509.008 / F.J.-P.S. / Hoet Jan / Delmas-Ha” (vanaf 30 Euro fiscaal attest)

www.webmamosa.org

Tags: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: