Feestelijke opening compostsite Het Looks

Eind augustus is in de wijk Het Looks de eerste Lierse wijkcompostsite feestelijk geopend. De compostsite is er gekomen dankzij een samenwerking tussen het buurtcomité, Igemo en het gemeentebestuur dat de nodige middelen hiervoor heeft vrijgemaakt. Zo heeft de stad de site (op de vest achter parking Sionsplein) voorzien van de nodige infrastructuur: een kastanjehouten omheining, een tuinhuis, regentonnen, compostbakken en al het nodige materiaal voor de vrijwilligers.

“Het succes van het hele project staat of valt met de inzet van deze vrijwilligers uit de buurt”, aldus onze Lier Leeft schepen voor wijkwerking Els Van Weert. “Want zij zullen zelf instaan voor het beheer en onderhoud van de site. Ik ben dan ook zeer blij dat het jongste maar zeer actieve wijkcomité van de stad zijn schouders mee onder dit proefproject zet.”

De kersverse compostmeesters staan alvast klaar om de eerste 50 deelnemende gezinnen te ontvangen.  Elke zaterdag tussen 11 en 12 uur kunnen de bewoners hun compostemmer vol groente- en fruitafval naar de site brengen. Schepen Van Weert hoopt met dit project twee vliegen in één klap te slaan: “Enerzijds tegemoetkomen aan de noden van mensen zonder tuin zodat ook zij hun hoeveelheid restafval kunnen beperken en zo kosten kunnen besparen. Anderzijds de solidariteit en het contact binnen de wijk stimuleren. Hoe meer verantwoordelijkheden en zeggenschap bewoners krijgen binnen hun eigen wijk hoe harder ze bereid zullen zijn om zich in te zetten voor een aangename sfeer.”                                                                                                                                                                                                                         Indien het proefproject aanslaat, kan gezocht worden naar nieuwe locaties om extra  wijkcomposteerpunten op te richten.

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: