Nieuw in Lier: hondenweide

Aan de Beatrijslaan in Lier komt er tegen begin volgend jaar een hondenweide.   Volgens het politiereglement moet een hond in de stad verplicht aan de leiband gehouden worden. Een logische maatregel waar niemand zich vragen over stelt. Maar een hond is ook een dier bij uitstek dat zich moet kunnen uitleven door te rennen en te spelen. Heel wat bewoners vroegen daarom aan de stad naar een plek waar hun viervoeter vrij mag rondlopen.

“Binnenkort kan dat op een speciaal daarvoor aangelegde hondenweide”, zegt schepen van wijkwerking Els Van Weert. “De hondenweide komt op een perceel naast de Kanaaldijk aan de Beatrijslaan. De weide is een afgesloten gebied van 3.000 vierkante meter, deels afgeschermd met een omheining en deels met een hoge haag. Aan de zijde van de dijk komt een toegangspoort. Op de weide kunnen de honden naar hartenlust ravotten onder bomen en planten en voor de baasjes komt er een zitbank.”

De honden kunnen er weliswaar vrij rondlopen maar het is zeker niet de bedoeling dat de weide een   hondentoilet wordt. De baasjes hebben ook hier de verantwoordelijkheid om de hondenpoep op te kuisen, de nodige vuilbakken zullen hiervoor worden voorzien.                                                                                                                                                                          De aanleg van de hondenweide start in het najaar en de opening is gepland tegen begin 2011.

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: