Lier viert 800 jaar stad

In 2012 is het 800 jaar geleden dat Lier van Hertog Hendrik I Van Brabant het recht verkreeg om zich ‘stad’ te noemen. Zo’n belangrijk jubileum mag niet ongemerkt voorbijgaan. Dat moet gevierd worden!
En feesten, dat kunnen ze in Lier. Lierke Plezierke is niet voor niets een begrip dat gekend is tot ver buiten de stadspoorten.

Maar de viering van 800 jaar Lier is niet alleen een kans om de bloemetjes buiten te zetten en de stad te verfraaien. Het is ook een mooie gelegenheid om zowel terug te blikken naar ons rijke verleden, als een moment om vooruit te kijken. Waar gaan we met deze stad de volgende 800 jaar naar toe? Het is een bijzonder boeiende vraag.

Onder impuls van schepen voor evenementen Els Van Weert werd er een
comité samengesteld om dit evenement vorm en inhoud te geven. “Het opzet is om alle bewoners te betrekken bij de historische viering van hun stad. Niet alleen tijdens de feestelijkheden zelf maar vooral ook bij de voorbereiding ervan. Om een wijdverspreide vertakking te garanderen
deden we aan alle Lierenaars een oproep om zelf feestelijke voorstellen uit te werken. En we kunnen alleen maar dankbaar zijn voor het enthousiasme waarmee men op onze vraag is ingegaan. Het creatief comité heeft alle voorstellen in een structuur gegoten en een tijdskader vastgelegd,” zegt Van Weert.

De feestelijkheden zullen plaatsvinden tussen 28 april en 28 mei met als grote pijlers de vijf weekends in die periode. Daartussen kronkelen vier weken lang een historisch, culinair, natuurlijk en theatraal parcours. Op die manier zorgen we ook voor een feestelijk aanbod voor bezoekers die los van de weekends onze stad komen bezoeken.

Elk parcours en elk weekend krijgt een eigen karakter en een eigen verantwoordelijke organisator. Dat kan zowel een gedreven Lierenaar of een geëngageerde vereniging zijn. Op die manier kunnen we echt met heel de stad samen het programma vormgeven.
De rode draad doorheen het feestgebeuren is de Lierse identiteit. Wat is typisch Liers? Wat maakt Lierenaars zo echt, zo echt smakelijk Liers?

Wie meer wil weten: Lier800@lier.be

Tags: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: