Computerruimte voor kinderen en jongeren in Jeugdcentrum Moevement

Het schepencollege besliste om in jeugdcentrum Moevement een computerruimte in te richten voor educatieve doeleinden. Volgens schepenvoor jeugd Freddy Callaerts is dat  geen overbodige luxe want nog lang niet alle kinderen beschikken thuis over de mogelijkheden om met een computer te werken. ‘Vooral voor maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren is het cruciaal om de digitale kloof zo vroeg mogelijk te verminderen.

 

Het gaat enerzijds over het ter beschikking te stellen van computers en anderzijds over het bij brengen van basiskennis en vaardigheden om er goed mee aan de slag te gaan,’ aldus de schepen.  

Zo komt er dus een open computerruimte in jeugdcentrum Moevement waar jongeren op woensdagnamiddag van 16 tot 18 uur terechtkunnen. In deze ruimte kunnen ze huiswerk maken, maar ook spelletjes spelen, sociale netwerksites bezoeken, enzovoort. Dit steeds onder begeleiding van de jeugdwelzijnswerkers.                                                       

Er komt ook een huiswerkklas, die kan opgesplitst worden in twee momenten. Dinsdagnamiddag kunnen kinderen uit het lager onderwijs er na school terecht om huiswerk te maken. Op woensdagnamiddag is het de beurt aan jongeren vanaf 12 jaar. Begeleiders zullen de kinderen wegwijs maken op het web en ze leren hoe efficiënt informatie op te zoeken of een tekst te maken in Word. Daarnaast worden er ook echte computerlessen georganiseerd. Het gaat hier vooral om korte sessies waarbij de jongeren basis computervaardigheden worden aangeleerd. Er zal tijdens die lessen eveneens stilgestaan worden bij de gevaren van het internet. Het lessenpakket wordt samengesteld worden op maat van en op de vraag en noden van jongeren.

 

Meer info:

Jeugddienst, 03/480 36 30, jeugddienst@lier.be

Welzijn, 03/488 40 07, welzijn@lier.be

Tags: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: