Wijkhuis Zevenbergen in nieuw kleedje

Na een sluiting van ruim een half jaar staan de deuren van wijkhuis Zevenbergen weer helemaal open voor publiek. Deze nieuwe fase in het bestaan van het wijkhuis werd feestelijk ingezet met een opendeurdag georganiseerd door de dienst wijkwerking. Bezoekers kregen een rondleiding en konden op een fototentoonstelling de verschillende fasen van de werkzaamheden bekijken.
Want het gebouw aan de Peter Benoitlaan 6 kreeg een grondige opknapbeurt. Niet alleen de vloer en het plafond werden vernieuwd, ook de keuken kreeg een grondige opknapbeurt, inclusief de elektriciteit en waterleiding.
‘Er werd van deze gelegenheid ook gebruik gemaakt om het vernieuwde reglement voor te stellen’, zegt schepen van wijkwerking Els Van Weert. Het grootste verschil met vroeger is dat er vanaf nu ook privéverhuur mogelijk is. Dus voortaan zullen niet alleen Lierse vzw’s, scholen en verenigingen van de accommodatie gebruik kunnen maken, maar staan de deuren van het gemoderniseerde huis open voor iedereen. De voornaamste voorwaarden zijn dat de activiteiten geen commercieel karakter mogen hebben en dat de deuren uiterlijk om middernacht moeten sluiten. Fuiven zijn met andere woorden niet toegestaan. ‘Dat is belangrijk omdat het wijkhuis midden in de wijk ligt en het voor de buurtbewoners leefbaar moet blijven. Het wijkhuis moet de trots zijn van de wijk, niet de last’, benadrukt Van Weert.

Sinds eind jaren ’70 lag het beheer in handen van een vzw bestaande uit vrijwilligers die voor de organisatie van activiteiten instonden en het wijkhuis openstelden voor de buurt. Eind 2008 droeg de vzw het beheer van het wijkhuis over aan de stad. Sindsdien stond het open voor bewoners, verenigingen, vzw’s en wijkcomités uit Lier. Volgens het vernieuwde huishoudelijk reglement komen daar nu dus ook privépersonen bij.

Voor het beheer van het vernieuwde wijkhuis is het wijkteam Mechelsepoort nog op zoek naar vrijwilligers. Heb jij wat vrije tijd en wil je deze nuttig besteden, laat dan van je horen! De vrijwilligers staan in voor het uitlenen van de sleutel, controle van de voorraden, nazicht van de schoonmaak door huurders en het doorgeven van de meterstanden. Het stadsbestuur bekijkt momenteel of zij deze vrijwilligers hiervoor een kleine vergoeding kan aanbieden. Hoe groter de kern vrijwilligers hoe prettiger en hoe lichter het werk!

Wil je graag een activiteit organiseren? Vraag vrijblijvend informatie bij de dienst wijkwerking of lees alvast het reglement eens na op http://www.lier.be (http://www.lier.be/content.jsp?objectid=6320)
Een huuraanvraag doe je schriftelijk of via mail bij de dienst wijkwerking. Nadat je aanvraag is goedgekeurd, mag je de sleutel van het wijkhuis afhalen in de bibliotheek.

Info dienst wijkwerking, 03/8000 526, wijkwerking@lier.be

Tags: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: